Наложиха рекордна глоба за нарушена карантина на жител от Паничерево

120
През април село Паничерево беше огнището на заразата от коронавирус в Старозагорска област

Наказание от една година „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 10 000 лева е наложено на 29-годишния С.В. от гурковското село Паничерево за неспазване на задължителна карантина. Решението е на състав на Районен съд – Казанлък, който е одобрил сключеното споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура в Града на розите.

По делото е установено, че мъжът се е завърнал от Англия на 17 април и още на Аерогара София му е било издадено предписание за задължителна 14-дневна карантина.

Той обаче не е изпълнил предписанието и напуснал декларирания от него адрес в с. Паничерево.

Това е най-високото наложено до сега наказание за нарушаване на карантината в Старозагорска област. Всички осъдени до сега получиха „пробация“, а максималната глоба бе в размер на 5 000 лв.

Очаква се Районен съд – Казанлък, да се произнесе и по внесено обвинение срещу друг жител на Паничерево, който беше заразен с COVID-19 и по време на лечението си избяга от инфекциозната клиника на УМБАЛ „Киркович“, наемайки такси до бариерата на здравното заведение.

Припомняме, че през месец април самото село Паничерево беше поставено под 14-дневна карантина, след като се установи, че най-много заразени с коронавирус в областта са от там – предимно хора, завърнали се от чужбина, и контактни с тях лица.

Йовка НИКОЛОВА