Наложиха още една рекордна глоба на мъж, нарушил задължителната карантина

59

Наказание от една година „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 10 000 лева, получи 45-годишният Т.Г., след като Районен съд – Казанлък, одобри споразумението, сключено между него, прокуратурата и защитника му.

Подсъдимият се признал за виновен в това, че на 1 април т.г., по време на обявено извънредно положение заради коронавируса, не е изпълнил предписание на РЗИ да не напуска адреса, на който е посочил, че ще пребивава в село в община Мъглиж.

По делото е установено че около 03:30 часа на 1 април на контролно-пропускателен пункт, находящ се на изхода на Стара Загора в посока Казанлък, полицейски служители проверили таксиметров автомобил, в който пътувал Т.Г. Мъжът наел таксито, за да го откара до областния град, след което да го върне обратно в селото.

Подсъдимият е декларирал пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък, споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

(СН)