Най-рано между 1 и 15 юни ще отворят детските градини

567
2 337 от анкетираните родители в община Стара Загора са изразили желание детските градини и ясли да започнат работа

Зам.-кметът с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора Иванка Сотирова вчера взе участие в онлайн конферентен разговор с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в който участваха и зам.-кметове на най-големите български общини.

По време на срещата стана ясно, че в момента се работи по изготвяне на примерен алгоритъм за постепенно въвеждане в режим на работа на детските градини и ясли. Той трябва да бъде готов до 21 май. Предвижда се евентуално между 1-15 юни врати да отворят забавачките за деца от 3-та и 4-та група.

В конферентната връзка Сотирова е съобщила, че 4 429 са родителите на най-малките старозагорци, които са взели участие в онлайн анкетата за отваряне на детските заведения в община Стара Загора. 2 337 от тях са изразили желание за започване на работа на яслите и градините. Старозагорският зам.-кмет е подчертал, че в общината е създаден ред и организация за възобновяване на работния процес в детските градини и ясли веднага след като това бъде разрешено от Националния оперативен щаб, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието.

(СН)