Назначиха нов заместник-министър на енергетиката

338

Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима нови заместник-министри, предаде news.bg.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 г. достига длъжността директор „Енергийни пазари и преструктуриране“. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други. След това – от февруари 2009 г. до края на юни 2010 г., е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Петрова е работила също като независим оценител на проектни предложения. Тя е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“. Получава висшето си образование с магистърска специалност „Стопанско управление“ в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Великобритания. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания. Била е съдружник в ЗБи Адвайзъри ООД – дружество, специализирано в управленско консултиране в енергетиката. Владее английски език, ползва италиански език.

Чл. кор. проф. дхн Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева са двамата нови заместник-министри на образованието и науката. Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на образованието и науката са освободени Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.

Чл. коресп. проф. Константин Хаджииванов, БАН, с опит по отношение на научната дейност и видове проекти, председател на УС на Центъра за върхови постижения от предишния програмен период.

Ваня Стойнева, беше в служебния кабинет, отговаряше за европейските фондове и програми в МФ от екипа на Асен Василев. Тя ще отговаря за качествено оформяне на документи, подготовка за бенефициенти и за важна информационна кампания.