Над 2000 души бяха част от грандиозния оперен спектакъл на стадион „Берое“

186

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и артистичният директор на Държавна опера – Стара Загора, Веселина Кацарова приветстваха многохилядната публика на стадион „Берое“, събрала се в неделната вечер, за да се наслади на постановката „Трубадур“.

Над 2000 души, сред които почитатели от Хасково, Димитровград и други градове, бяха част от грандиозния спектакъл, който бе четвъртият проект за оперна постановка на стадиона в Стара Загора.

„Радвам се, че виждам много млади хора, че има такъв голям интерес. Важно е изкуството да стига до нас и да ни вълнува. Благодаря на Държавна опера – Стара Загора, че с подобни спектакли го прави по-достъпно“, заяви Живко Тодоров. Той подчерта, че е дошъл моментът, в който старозагорци могат да се гордеят със своята Опера.

Световноизвестната прима и артистичен директор на Операта Веселина Кацарова благодари на колегите си за труда и ентусиазма в тази постановка. „Въпреки че е краят на изключително напрегнат сезон за всички Вас, Вие сте толкова мотивирани. Радвам се, че и с такива постановки славата на моя роден град Стара Загора като град на знаменити оперни певци и постижения в света на оперното изкуство продължава да е жива“, подчерта Веселина Кацарова.

Сред гостите на постановката на „Трубадур“ бяха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, председателят на Общински съвет Стара Загора Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов, Старозагорският митрополит Киприан, областният управител Гергана Микова, кметът на Казанлък Галина Стоянова и други.

(СН)