Над 20 звезди и формации ще се качат на сцената на „Beerфестът 2021“ в Стара Загора

194

От 2 до 5 септември почитателите на бирата ще се насладят на разнообразие от хитове на български изпълнители

От 2 до 5 септември на сцената на „Beerфестът 2021“ в парк „Загорка“ ще се изявят над 20 звезди и формации. Шестото издание на фестивала се завръща, за да донесе добро настроение на любителите на бирата с разнообразие от хитове на български изпълнители, качествено пиво и много изненади. Музикалната програма през 4-те последователни вечери започва от 19:00 часа.

Първи на сцената на „Beerфестът 2021“ ще се качи старозагорската група Overground Brass Band, която се готви да зареди публиката с енергиен микс от фънк, соул, поп и джаз. Поп музиката ще остане водеща през цялата вечер на 2 септември, когато Михаела Маринова и Любо Киров ще завладеят сърцата на феновете със своите най-нови и добре познати любими хитове.

На 3 септември (петък) почитателите на хип-хоп културата ще се насладят на алтернативните и ъндърграунд бийтове на „Без компромис“ (Sistah и DJ Skill). Любителите на freestyle елементите ще станат свидетели на невероятно скреч батъл шоу между DJ Skill и DJ Stevie G. Сцената ще „вдигне завеси“ и за по-класическите в хип-хоп музиката в България – Лора Караджова и Кристо, а вечерта ще закрие (р)еволюционният 100 кила.

Светльо Витков, Кольо Гилъна и Ерол Ибрахимов, познати още като група „Екс“, ще са част от програмата на 4 септември (събота), когато ще зарадват публиката с познатите хитове на „Хиподил“, „Контрол“ и „Уикеда“. Преди тях сцената ще превземат старозагорската група „Иво Руев Бенд 69“ и врачаните от „Докторс Гого Бенд“.

В последната музикална вечер – неделя, 5 септември, парк „Загорка“ ще бъде огласен от големите български имена в рока – „Фондацията“, в състав Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов, Венко Поромански и Дони. Специални гости, които ще се присъединят към тях, са Наско от Б.Т.Р., Звезди от АХАТ и Славин Славчев. Вечерта ще открият старозагорската група Rockstage, като почитателите на класическия рок ще посрещнат и „Диана Експрес“.

За да бъде изживяването истински запомнящо се, по време на 4-дневния фестивал гостите ще могат да се докоснат до качествено пиво с традиционните вкусове на „Загорка“ и „Ариана“, премиум пивото – Heineken, чешкото и различно Starobrno, алтернативното Stolichno и италианската Birra Moretti. Към богатото портфолио от бири се присъединява и нов вкус, създаден специално за тазгодишното издание – „Beerфест фестивално пиво“, който посетителите ще могат да опитат само и единствено във фестивалната зона от 2 до 5 септември.

Жителите и гостите на града ще могат да участват и в много игри на щандовете на партньорите на събитието. С атрактивен спектакъл, представящ духа на прадедите ни, прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще даде възможност през всички фестивални дни за докосване до древни практики и умения, облекло и въоръжение от отминали времена в специално изградения Аул (временно селищно укрепление на прабългарите). Всеки желаещ ще може да стреля с лък, да язди пони или кон и да наблюдава различни демонстрации за традиции и бит.

Както всяка година биреният фестивал в Стара Загора ще бъде със свободен вход. Негови организатори още от старта му през 2015 г. са пивоварна „Загорка“ и Община Стара Загора, а сред тазгодишните партньори са магазини „Аякс“, хотел „Сити“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторант „Щастливеца“.

Повече подробности за цялата програма и любопитна информация за „Beerфестът“ може да бъде открита на страницата на фестивала на www.facebook.com/thebeerfest.

(СН)