Надрусан арсеналец отърва решетките

99

С условна присъда от 6 месеца зад решетките за шофиране след употреба на дрога се размина служител на казанлъшката оръжейница „Арсенал“. Живеещият постоянно в село Кънчево 31-годишен мъж е бил спипан да кара личното си БМВ по бул. „Цар Симеон Велики“ след солидна доза марихуана и амфети около 01:15 часа на 22 юли. Изпълнението на присъдата, постигната в резултат на одобрено от състав на Районен съд – Стара Загора, споразумение между обвиняемия и прокурора, наблюдаващ досъдебното производство, е отложено за срок от 3 години. За 16 месеца е отнета възможността на кънчевеца да управлява автомобил, той ще трябва да заплати 341 лв. за направените разходи.

С условна присъда се размина и обвиняем за хулиганство старозагорец, който на 12 август т.г. отправил серия от нелицеприятни изрази към служители на Второ РУ „Полиция“ в родния му град, които направили опит да го укротят.

Сред обидните думи, които неработещия никъде И. А. е изрекъл спрямо униформените, са били: „Ей, мишоци, ей ся ще звънна един телефон и от утре няма да сте на работа“, „мишки“, „курви“, отбелязва съдията, одобрил споразумението между обвиняемия и прокуратурата, по силата на което 6-те месеца зад решетките се отлагат за 3 години.

Христо ДИМИТРОВ