Наградиха доброволците, помагали за справяне с последиците от бурята в Стара Загора

197
Докато някои снимаха и качваха в социалните мрежи паднали дървета, наводнени улици и закъсали автомобили, тези хора безвъзмездно и денонощно работиха за отстраняване на последиците от бурята

134 доброволци и активни участници в отстраняването на последиците от разразилата се буря в града на 31 май бяха наградени в петък от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. На церемонията, състояла се във фоайето на Общината, участие взеха и зам.-кметовете Йордан Николов и Янчо Калоянов.

„Искам да благодаря лично на всеки един от тях за безвъзмездния труд, за ангажимента, който имаха към града и общината. Докато други снимаха в социалните мрежи и качваха последиците от бурята, тези хора работиха денонощно, за което им благодаря. Това им прави чест. Показва, че са достойни граждани на Стара Загора“, заяви в приветствието си към доброволците кметът Живко Тодоров.

За своята всеотдайност при отстраняване на последиците от бурята и пороите в града почетни грамоти и награди от Община Стара Загора получиха членове на Спортен клуб за риболов, „Брат за Брата“, НФК „Берое“, ДЗЗД „Грийн Партнърс-БКС“, „Трейс Груп Холд“, Държавно горско стопанство, Регионална дирекция по горите, както и активни служители в звено „Озеленяване и комунални дейности“.

Сред отличените бе и младият кмет на Стара Загора Никола Чакалов. Кметът Живко Тодоров сподели още, че ще направи всичко възможно да реализира една негова инициатива, свързана с възможността празни общински пространства да бъдат изрисувани с ликовете на български патриоти.

(СН)