Наглост: Похотливец открадна „Мерцедес“ и се опита да изнасили 16-годишно момиче в с. Дълбоки

275

Районният съд в Стара Загора му наложи най-тежката мярка за неотклонение

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Районен съд – Стара Загора, спрямо 32-годишен жител на областния град, който е бил закопчан след сигнал за кражба на лек автомобил и опит да изнасили 16-годишно момиченце.

Непознатият до сега на криминалистите Ангел Асенов е бил задържан в късния следобед на 8 юли след сигнал на телефон 112 от село Оряховица, откъдето по най-брутален начин отнел лекия автомобил „Мерцедес“ на негов познат, с когото били във влошени финансови взаимоотношения. Докато униформените дирели следите на автокрадеца Ангел, той направил опит да отвлече от улицата в съседното село Дълбоки 16-годишно момиченце, което дори не познавал. Мъжът се опитал със сила да напъха в купето дошлото си за ваканцията от Гърция дете, което обаче се разкрещяло и по този начин привлякло вниманието на съседи, които го отървали от похотливеца.

Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и задържан Ангел Асенов, са тежки умишлени и се наказват с лишаване от свобода от три до десет години по чл. 152 от НК и от една до десет години по чл. 346 от НК.

Въпреки чистото минало на Асенов съдебният състав е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши други.

Христо ХРИСТОВ