Мъртво пиян обърна ТИР с енергийно гориво в района на „Брикел“

115
Пияният Юрий Михайлов обърна "Мерцедес" с превозваните вътре 70 прасета на км 224 по автомагистрала "Тракия" и затрудни за часове във вторник движението

Пиян до козирката водач на товарен автомобил „Волво“ с прикачено на него ремарке е станал причина за катастрофа, при която по път III-554 са се разлели тонове енергийно гориво, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора. Сигналът за произшествието е бил подаден към 16:20 часа на 8 октомври, при пристигане на място в района на ТЕЦ „Брикел“ полицаите открили композицията обърната насред асфалта.

При проверка с дрегер станало ясно, че 46-годишният водач от близкото село Обручище е седнал зад волана с 3.06 промила алкохол в издишания въздух. При обръщането на камиона е пострадал возещият се в кабината 60-годишен спътник на шофьора, който е настанен в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ със счупена дясна ръка.

По същото време отново пиян водач стана причина за задръстване по автомагистрала „Тракия“, като обърна товарен „Мерцедес“ със 70 прасета в каросерията. От полицията уточняват, че 55-годишният Юрий Михайлов, който е от Ямбол, но работел за пловдивска фирма, е въртял волана с 1.83 промила алкохол. Само по чудо и при двата инцидента не е имало убити или по-сериозно ранени за разлика от трагичния инцидент на 6 октомври в Сливен, където 28-годишният Георги Мангов с лекия си автомобил „Алфа Ромео“ прегази на пешеходна пътека в 4:00 часа сутринта 16-годишната Фатме Кязимова, ученичка от местната гимназия по туризъм и хотелиерство. Момичето загина на място, а водачът избяга и бе намерен в дискотека, където дрегерът е отчел 2.24 промила алкохол.

В рамките на масирани проверки след смъртта на ученичката в Сливенска област са били задържани за по 24 часа двама водачи, които карали с по 1.88 и 1.99 промила алкохол, като единият се оказал дори без книжка.

Христо ХРИСТОВ