Мълнии поразиха къща в Казанлък

172
Поразената къща

Общината ще подпомогне възстановяването на дома, съобщи кметът Галина Стоянова

Община Казанлък ще подпомогне възстановяването на дома на Красимира и Михаил Михайлови, който пострада от гръмотевичните бури. Две мълнии са паднали над къщата на семейство Михайлови малко след 2 часа в понеделник. Вследствие на пожара, който предизвикват мълниите, напълно е унищожен покривът на сградата, а заради обилните дъждове домът им е бил наводнен, унищожена е и част от покъщнината им.

На отправения призив за помощ от страна на семейство Махайлови веднага са реагирали строителни хипермаркети и фирми от Казанлък, а Община Казанлък ще поеме всички разходи по цялостното възстановяване на къщата. Същия ден е издадена и заповед на кмета Галина Стоянова за настаняване на семейството в общинско жилище. Кметът е разпоредил и екипи на Общината да разчистят безопасно къщата, за да могат да започнат строителните дейности.

„Ще се постараем да обгрижим семейство Михайлови така, че да са на добро място, да са спокойни, да имат възможност да идват да виждат, че строителите работят, и в най-скоро време се надявам да имат покрив“, коментира Стоянова.

Министър Маринов на мястото на инцидента с кмета на Казанлък Галина Стоянова

По обяд в понеделник на мястото на инцидента пристигна и министърът на МВР Младен Маринов. Той е благодарил на кмета на Казанлък за предприетата бърза реакция.

„Бързата реакция на Общината, полицията и екипите на пожарната безопасност е допринесла за минимализиране щетите в района. Хубаво е, че много хора са откликнали и са се притекли на помощ на пострадалите. Това е показателен знак, че в обществото се възражда традиционната за българина съпричастност към проблемите на другите“, коментира министър Маринов след извършената инспекция на пострадалите на територията на Казанлък места. Той изрази увереност, че с общи усилия на хората ще бъде помогнато да възстановят фамилната къща.

(СН)