Мутренската инквизиция на открития под Бузлуджа казанлъчанин била заради телефонни слушалки

6497
Задържаните за отвличането и побоя над Стефан Стефанов братята Мариан и Ивайло (снимка 1) и съучастникът им Виктор (снимка 2)

Задигнати слушалки за модерен телефон на стойност 250 паунда са в основата на зверския побой, нанесен над 34-годишен криминално проявен казанлъчанин, който беше намерен полумъртъв, гол и вързан с тиксо за дърво по пътя за връх Бузлуджа вечерта на 30 ноември.

В болницата лекарите установили над 20 порезни и прободни рани по цялото тяло на Стефан Стефанов, който първоначално пробвал да подведе криминалистите, че е бит от непознати му събутилници и чак като излязъл от упойката след животоспасяващата операция на корема, склонил да признае истината.

За побоя бяха задържани и вече са с повдигнати обвинения братята Мариан и Ивайло Дакови на по 20 и 22 години от казанлъшкото село Дунавци и техният приятел, 25-годишният Виктор Армейков. Тримата отвлекли от улицата Стефанов, качили го на едната от колите си и го откарали в гората, където започнали да го измъчват, за да им върне слушалките, които завърналият се наскоро от Англия Ивайло донесъл като подарък на 14-годишното им братче. Допълнително „масло в огъня“ наляли нагли думи на жертвата по адрес на малката им сестричка, на която уж отдавна бил „хвърлил око“. Раните по тялото на Стефан, по известен с прозвището Бангото, което си спечелил след пореден престой в затвора, са нанесени от 22-годишния Ивайло, заради което освен обвинение за отвличане му е повдигнато и за опит за убийство. Младия мъж и брат му в Дунавци определят като тихи и скромни, път на мравката правели, били много работливи и уважителни към съселяните си. Там все още не могат да повярват, че са били способни на подобно зверство и търсят вината в жертвата.

Жертвата Стефан Стефанов вече е в стабилно състояние след побоя

Запознати с хода на досъдебното производство споделят, че Бангото задигнал скъпите слушалки от малкото братче на Ивайло и Мариан на улицата, като го заплашил с нож на 29 ноември посред бял ден.

„Клиентите ми изразяват искрено съжаление за постъпката си, нямат обяснение защо така им е избила агресията, със сигурност ще обжалваме пред Апелативния съд в Пловдив наложената им постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, лаконично коментира защитникът на тримата биячи от Дунавци, известен адвокат от Казанлък.

Въпреки че са с чисто съдебно минало и нямат криминални регистрации, Мариан, Ивайло и Виктор бяха оставени за постоянно в ареста, тъй като съдебният състав реши, че могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Подчертано бе, че самият начин на извършване на престъпленията се обуславя като висока степен на обществена опасност на деянията.

Криминалисти с дългогодишен опит от Града на розите са категорични, че подобна жестокост не са срещали отдавна, още от времената на мутрите. Почеркът бил идентичен със саморазправите спрямо неиздължили се наркодилъри и първоначалната версия била в тази посока.

От болницата в Казанлък уточниха, че състоянието на пациента е стабилизирано и няма пряка опасност за живота му.

Христо ХРИСТОВ