Муле се размина с условна присъда за ало-измама в Казанлък

112

С тригодишна условна присъда се размина съучастник в телефонна измама, при която 37-годишна казанлъчанка се простила с 8 800 лв.

Наказанието е отложено за срок от пет години, делото е гледано от състав на Районен съд – Казанлък, в условията на съкратено производство, след като подсъдимият Ружди Ахмедов от Сливен признал цялата вина и събраните доказателства и поел ангажимент да възстанови парите на жертвата.

Измамата е била извършена на 26 юни 2018 година, като е била разиграна сложна комбинация с множество позвънявания първо на сина на казанлъчанката, а впоследствие и на нея.

Участниците в схемата приложили различни хватки, за да вплетат в мрежата си жената, първо искали пари от името на МВР за задържане на опасни престъпници, след това започнали да обясняват, че телефонът бил намерен сред книжата на вече задържан апаш, чиито приятели били на свобода и по всяка вероятно щели да търсят начин да си отмъстят.

В крайна сметка, след продължили часове на ред разговори, жената хвърлила пакетчето с банкнотите през терасата, а торбичката прибрал 56-годишният Ружди.

Мулето е било задържано година по-късно при извършване на аналогична „операция“, но на територията на Стара Загора.

За измамата в Града на розите сливналията е осъден на 1 година затвор, но впоследствие наказанието е било комулирано с други две условни присъди и по този начин набъбнало на 36 месеца.

Христо ДИМИТРОВ