Музеят на фотографията изпраща в Холандия талант от Казанлък с изложба

28

Под мотото „Нещата, които видях“ на 3 август от 18:00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства – Казанлък, ще бъде открита изложбата DA VIDA (от португалски „от живота“).

Тя е своеобразно изпращане, което музеят организира заедно с един от младите таланти на Казанлък – Давид Кулев.

Той е участник в първи и втори салон на казанлъшките фотографи, фотопленер „В долината на розите `2019“, Младежка изложба в зала „Байер“ – Стара Загора. Бившият възпитаник на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ и бъдещ студент в Академията по изкуства „Вилем де Кунинг“ в Ротердам, Холандия беше едновременно организатор и участник и в съвместна изложба „Посоки“ на таланти от НУПИД „Акад. Дечко Узунов“; Графити Фест „Ти Решаваш“. Казанлъшкият талант е носител на 3 първи, 3 втори и 2 трети места от национални конкурси за живопис и фотография.

Вдъхновението той търси навсякъде, защото вярва, че изкуството е неизменна част от всекидневието ни. Всичко около нас е творение, което заслужава внимание. Във всяко творение намира красота, изящество и романтика, които запечатва в съзнанието си. Оставя се на порива на състоянията и интуицията да го водят към изкуството. Затова експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники. За своята първа самостоятелна изложба Давид е подготвил селекция от творби от последните 3 години, изразил е себе си чрез живопис, фотография – цифрова и аналогова, и цианотипия.

„Към всичко това, на откриването на 3 август, ще добавим жива акустична музика и поезия. Заповядайте в двора на музея от 18:00 часа“, призовават организаторите.

(СН)