Морски лагер ще калява най-младите „зелено-бели“ волейболни надежди

52

Мария Кривошийска бе сред „лъвиците“, ударили Корея с 3:1 в мач от Група 13 на Волейболната лига на нациите

Женският национален отбор по волейбол на България, в който дебютира и най-младото попълнение на „Берое“ Мария Кривошийска, записа първа историческа победа във Волейболната лига на нациите. „Лъвиците“ се наложиха над Корея с 3:1 (20:25, 25:23, 25:19, 26:24) в мач от Група 13, изигран в Перуджа, Италия. Така момичетата на Иван Петков се изкачват на 15-а позиция с 4 точки, след 1 победа и 10 загуби. От днес до 20 юни, четвъртък, българските волейболистки ще се изправят срещу домакина Китай, Сърбия и Германия в Нингбо.

Същевременно в края на седмицата – на 22 юни, събота, треньорите на СК по волейбол „Берое“ – жени, ще проведат среща с родителите на възпитаниците от всички състави на ДЮШ. Те ще бъдат запознати с плановете за летен лагер и ще бъдат обсъдени текущи въпроси за работата с подрастващите в клуба.

Активният тренировъчен процес за беройки в Общинска спортна зала „Иван Вазов“ ще продължи до 19 юли, петък, след което следва месец за ваканционна пауза. Отборите ще бъдат събрани за първи летни занимания от 19 август, когато започва и морският лагер за децата на „Берое“. И това лято, тази част от подготовката на най-младите волейболни надежди ще премине в Китен. Шефовете на клуба уточняват, че всички подробности и въпроси относно началото на подготвителния цикъл ще бъдат уточнени на срещата с родителите на подрастващите състезателки.

(СН)