Младоженци дариха на приюта в Казанлък къщички за кучета

52
Подарените от младоженците къщички вече са доставени в приюта

Младо семейство от Казанлък подари седем къщички на общинския приют за бездомни кучета, средствата са събрани от сватбарите на празника им, след като прочели в поканите да заменят традиционните букети с левчета за благотворителност.

На специално приготвената касичка младоженците, учителка и оръжейник от заводите „Арсенал“, поставили надпис: „Кауза една сърцата ни обхвана в плен/и искаме парите за букет в този ден/да дадеш, да не остане и един пес неприютен!“.

Първоначално младоженците замисляли със събраните средства да закупят храни и медикаменти за бездомните животни, но с напредването на студеното време, идеята им се променила в по-мащабна. Вместо храни и медикаменти, които са само моментно облекчаване на нуждите на приюта, семейството закупило и дарило седем броя чисто нови къщички за кучета, които вече са доставени в приюта. Къщичките са изработени от пазарджишка фирма, приятел е осигурил и безплатен транспорт. Акцията на младоженците е намерила отзвук в целия град, на няколко места по кварталите вече са поставени дървени жилища за четириногите, скитащи се по улиците.

Приютът съществува от 2005 година, той е създаден по съвместен проект на общината с австрийско-българската организация за защита на животните. През миналата година тук са били кастрирани 553 животни по договор за сътрудничество с „Тиехилфе Зюдан – Австрия“ и с подкрепата на фондация „Анимал хоуп България – Казанлък“. 480 кучета и котки са били осиновени за 6 години.

Христо ХРИСТОВ