„Младите лъвове“ с Иван Тасев са безспорен No 1 в престижна анкета

78

Националният тим по волейбол за юноши под 19 години бе определен за „Най-добър отбор при подрастващите“ за 2021 г. в традиционната анкета на Viasport.bg.

През изминалата година възпитаниците на треньора Мартин Стоев спечелиха сребърните медали от световното първенство в Техеран и балканската титла за младежи U20 в Косово и стигнаха по безапелационен начин до купата в класацията с актив от 1040 точки.

Всъщност това е втори трофей за „младите лъвове“, които бяха No 1 и през 2019 г., когато стигнаха до второто място в Европа за юноши под 17 години.

В допитването до спортните журналисти точки получиха общо 6 отбора. По 50 точки получиха националният отбор по тенис за девойки до 14 години, който спечели сребърни медали от световното и европейско първенство, както и националният отбор по бокс за младежи до 17 години, спечелил 4 медала от европейското първенство в Будва.

Освен тях гласове в допитването взеха националният ансамбъл по художествена гимнастика за девойки, националният отбор по футбол за юноши U17 и националният отбор по естетическа групова гимнастика.

Капитанът на волейболистите Владимир Гърков получи купата за победител и развълнуван изказа благодарност от името на целия отбор: „Благодаря на всички, които са гласували за нас! Благодаря и на волейболната федерация, че ни осигури всички възможни условия да постигнем успехите си. Пожелавам на всички спортисти да са живи и здрави!“

„Радвам се, че имам възможността да наградя тези момчета. Те ни донесоха толкова много радост!… Пожелавам на всички федерации да имат подрастващи и да им осигурят подходящи условия за подготовка. В тези младежи е бъдещето. Пожелавам на всички да продължат да следват мечтите си и да вярват, че резултатите ще дойдат“, коментира от своя страна президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев при награждаването.

Тук му е мястото да припомним, че част от звездния тим на световния вицешампион за юноши U19 и балкански шампион е и посрещачът на старозагорския „Берое 2016“ Иван Тасев. Младата надежда на родния волейбол от Града на липите е включен и в анкетата „Спортист No 1 на Стара Загора за 2021 г.“ – категорията „Най-перспективен състезател“. А кое място ще заеме ще разберем по време на официалната церемония, която ще се състои на 20 януари в Културния център „Стара Загора“…

(СН)