Младеж загина след удар в каруца без светлоотразители

6400
Загиналият при сблъсък с неосветена каруца на пътя Исмаил Бесоолу

22-годишен жител на павелбанското село Александрово загина, след като караният от него лек автомобил БМВ се забил в каруца по първокласен път I-6, водещ към близкото село Търничени.

Трагичният инцидент е станал около 22:30 часа на 16 юли, според пристигналите на място служители на „Пътна полиция“ лекият автомобил се е движел с изключително висока скорост и шофьорът не е имал възможност да отреагира на внезапно появилото се върху асфалта возило с жива тяга, което нямало светлоотразители.

След удара в каруцата БМВ-то се претъркаляло в двора на съседна бензиностанция, по тъжна ирония на съдбата притежание на чичо му, известния бизнесмен Иса Бесоолу. Там помляло два метални стълба, част от стоманобетонната ограда и паркираните там две коли.

Часове наред се наложило да бъдат рязани смачканите ламарини, за да бъде извадено приклещеното мъртво тяло на младия Исмаил Бесоолу.

Каруцарят, жител на село Горно Черковище, се отървал само със синини и натъртвания, при прегледа с дрегер станало ясно, че е седнал на капрата с 2.07 промила алкохол в издишания въздух. Това е единадесетият загинал от началото на годината по пътищата на Старозагорска област. По случая е образувано досъдебно производство.

През есента на м.г. при сходни обстоятелства заради изскочила на пътя каруца край мъглижкото село Тулово загинаха момче и момиче на по 22 години. Тогава обществеността поиска тотална забрана за движение на каруци по пътищата и улиците, но законодателни промени в НС така и не бяха направени.

Христо ДИМИТРОВ