Младежкият лидер на БСП в Стара Загора даде личен пример в кръводарителска акция

141

Младежкият лидер на социалистите в Стара Загора Владимир Грамовски се присъедини към призивите за кръводаряване и дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология.

„Утре може всеки един да е на мястото на човек в нужда. Процедурата не отнема много време, но може да спаси живот. Човек трябва да бъде съпричастен и да помага на онези, които са изпаднали в труден момент. Призовавам всеки, който се чувства добре и има възможност, също да се присъедини. Нека сме солидарни“, написа във Фейсбук Грамовски. Той се надява да бъде последван и от други старозагорци, за да се попълнят запасите от животоспасяващата течност.

Преди дни старозагорските социалисти се обърнаха към своите съграждани за присъединяваме към призива на институциите за кръводаряване, припомнят от Областния съвет на БСП. „Нужно е през цялата година да популяризираме доброволното кръводаряване, за да може то да се увеличи и България да не бъде на последно място по брой кръводарители в Европа“, заяви депутатът Георги Гьоков, който инициира доброволческа акция в края на миналата година, подкрепена от Комисията по здравеопазване, Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст.

(СН)