Михаил Михайлов бе преизбран за председател на СРС „Подкрепа“ – Стара Загора

320

„Няма да позволим на въгледобива в Маришкия басейн да се случи онова, което виждаме в Бобов дол“, категорични бяха синдикалистите по време на Отчетно-изборната си конференция

Дългогодишният председател на Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ – Стара Загора, Михаил Михайлов бе преизбран с пълно мнозинство за нов 4-годишен мандат. Гласуването бе проведено в рамките на редовната XI Отчетно-изборна конференция, в която участие взеха общо 103 делегати. В подкрепа на Михайлов и неговия заместник Владимир Стойчев своя вот дадоха 95 делегати. Три от бюлетините се оказаха недействителни, а петима не упражниха своя глас.

До този момент Михаил Михайлов има зад гърба си 27 години като председател на СРС „Подкрепа“ – Стара Загора. В словото си след направения избор той благодари на делегатите, които са го подкрепили, и обеща, че ще продължи да работи по същия начин, по който го е правил вече близо три десетилетия. Изборът на Михайлов стана в присъствието на президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, както и представители на миньорската федерация, на енергийната федерация и Синдикат „Образование“. В началото на XI Отчетно-изборна конференция бе представен доклад за работата на Изпълнителния съвет на СРС „Подкрепа“ – Стара Загора.

В рамките на конференцията много от ръководителите на отделните секции към синдиката споделиха своите мнения по наболели проблеми. Най-активни бяха представителите на миньорската и на енергийната федерация. Те обявиха, че ако положението в мините и държавната „ТЕЦ Марица изток 2“ не се промени, много скоро ще бъде проведен и нов протест.

„Няма да позволим на въгледобива в Маришкия басейн да се случи онова, което виждаме в Бобов дол“, категорични бяха от КТ „Подкрепа“ – Стара Загора.

Живко ИВАНОВ