Мирела Демирева се посребри в Холандия

71
Мирела Демирева

Градският стадион под Аязмото чака плеяда лекоатлетически звезди на международния турнир „Самарско знаме“

Олимпийската и двукратна европейска вицешампионка Мирела Демирева се нареди на второ място в сектора за висок скок на турнира, носещ името на четирикратната олимпийска шампионка от Лондон ‘1948 Фани Бланкерс-Коен. Надпреварата се проведе в холандския град Хенгело, а състезателката на старозагорския СК по лека атлетика (СКЛА) „Берое“ и спортист No1 в Града на липите за миналата година преодоля 191 см. С това си постижение Демирева изравни личния си рекорд за сезона… Българката започна състезанието от 185 см, където не сбърка. Не допусна фаул и на 191 см, а на 196 см тя отпадна след три грешки.

Мирела раздели втората позиция с Олесия Трост от Италия. И скачачката от Ботуша не сбърка до отпадането си на 196 см, но тя направи опити и на 175 см, 180 см и на 188 см.

Първото място пък спечели Ерика Кинсли от Швеция със 196 см, преминати от трети опит.

Междувременно стана ясно, че много от елитните ни атлети ще вземат участие в поредното издание на силния международен турнир „Самарско знаме“. Надпреварата на Градския стадион „Берое“ в Стара Загора ще се проведе на 15 юни, събота, от 17:00 часа.

Водещият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов ще се състезава в изключително силна компания в сектора. Там „компания“ ще му правят Константин Банитиос от Гърция, имащ в актива си преодолени 234 см, Андрей Скабейка, скачал 226 см и Алан Смит от Шотландия, с на-добър личен резултат от 229 см. Самият Тихомир Иванов излиза на стадион „Берое“ с постижение от 231 см, а в сектора може да видим и брат му Михаил, който е състезател на „зелено-белите“, както и приятелката му Елеонора Драгиева, подгласничка на Мирела Демирева при дамите и щерка на носителката на световен бронз Емилия Драгиева. Стартът за дамите е от 17 часа, а този на мъжете – от 18:30 часа…

Освен това Инна Ефтимова ще бяга 200 м, а публиката под Аязмото ще наблюдава в скока на дължина Александра Начева и Габриела Петрова.

За пореден път организатори на представителния спортен форум са СКЛА „Берое“, Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Входът е свободен!

Георги ГЕРЕНОВ