„Мини Марица-изток“ въвежда в експлоатация два нови роторни багера утре

401

В присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова ще бъдат предадени за въвеждане в експлоатация на „Мини Марица-изток“ ЕАД двата нови роторни багера KWK 2000 и KWK 400 L, които бяха изградени с европейски средства. Церемонията ще се проведе на 14 ноември от 10:30 ч. на монтажната площадка.

В присъствието на представители на фирмата-изпълнител, на Европейската банка за възстановяване и развитие и Международния фонд „Козлодуй“ багер KWK 400 L ще тръгне от монтажната площадка и ще стигне на собствен ход до рудник „Трояново-север“, където ще бъде въведен в експлоатация след провеждане на функционални тестове, доказване на производителността на съоръженията и 72-часови проби.

Стойността на проекта е 25 848 663 евро и се финансира с 50% собствено участие и 50% безвъзмездна помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез Международен фонд „Козлодуй“.

Въвеждането в работа на два роторни багера едновременно се извършва за първи път в дългогодишната история на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

(СН)