Ментета „Цептер“ отново се пласират в Града на липите

218

Позабравена през последните години измама на улицата със скъпи домакински прибори на известна световна марка е задействана отново в Стара Загора, алармираха в социалните мрежи пострадали.

Според разказите им в схемата са включени двама млади мъже, представящи се за унгарски граждани, които предлагат на случайно подбрани „клиенти“ възможност да станат притежатели на тенджери, тигани, подноси, прибори и други лъскави вещи с марката „Цептер“ на изключително атрактивна цена, в пъти по-малка от тази в магазинната мрежа.

Предтекстът за „бонуса“ е уж закриване на старозагорското представителство и необходимостта от експресната разпродажба на стоката, при това направо на… загуба.

Репортерската ни проверка в представителството на компанията в Стара Загора установи, че нямат намерение нито да затварят, нито пък да продават приборите на цени под себестойността им.

Според тях ставало въпрос за измамници (най-вероятно или румънци, или араби), които чрез този повече от агресивен подход на улицата се опитват да пробутат ментета. Вече имало няколко случая, когато закупили такива съдове старозагорки, останали неприятно изненадани, че тиганите и тенджерите с уж сребърно и златно покритие, и тефлон на дъното буквално се разпадат при минимално загряване.

Схемата е идентична с предлагането на „маркови“ парфюми на улиците с тази разлика, че там едно шишенце „Нина Ричи“ или „Кристиан Диор“ се предлагат за по десетачка, а в случая с „Цептер“ цената е поне 250 – 300 евро, като нормата на печалба е съизмерима с оръжейната търговия, коментират специалистите. Точно тя позволявала на измамниците да използват скъпи автомобили и елегантни дрешки при зарибяването на мераклиите за евтин лукс.

Христо ДИМИТРОВ