Меломани обличат оперни костюми, ще пеят заедно със солистите

61
"Травиата"

Нов, авангарден проект за привличане на зрители ще реализира трупата на Държавната опера в Стара Загора заедно с екипа на луксозния парк-хотел в Града на липите. Срещу 80 лв. за билет, в който е включена консумацията на гурме-ястия, всеки един меломан ще може на 23 ноември да се превъплати в любим персонаж от Вердиевата опера „Травиата“ и Щраусовата оперета „Прилепът“. Дегизираните гости ще могат да се включат в действието, което ще се развива на импровизираните сцени в залите „Кибела“ и „Орфеида“ на петзвездния комплекс край езерото „Загорка“.

„Така гостите на спектакъла ще се окажат на самата сцена, на една ръка разстояние от изпълнителите, ще могат да се разхождат между персонажите, превъплащавайки се в избран от самите тях драматичен образ“, коментира авторът на проекта Musica al Vivo Огнян Драганов, който е директор на трупата.

Освен на фрагменти от „Травиата“ и „Прилепът“ гостите на необичайното представление ще се насладят и на избрани балетни дуети и ансамбли от балета „Дон Кихот“. И за да почувстват атмосферата на автентичния парижки локал, в който се развива историята на влюбените герои, гостите на вечерта ще дегустират висококачествени вина от лимитирани серии и подбрани коктейлни хапки и комплименти. А след края на артистичната програма събитието ще продължи с изискана вечеря в зала, добавят формалните домакини на атракцията.

Христо ХРИСТОВ