Медик от първата линия в борбата с COVID-19 стана Лекар на годината

43
Д-р Таня Перчемлиева

Д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Стара Загора, e Лекар на годината `2020 в област Стара Загора. Тя е един от хората, застанали на първа линия в борбата срещу COVID-19. Престижното отличие й беше връчено на специална церемония по повод 19 октомври – Деня на българския лекар, от председателя на Районната колегия на Българския лекарски съюз д-р Генка Пейчева.

Почетният знак и грамотата, които бяха присъдени на Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Киркович“

Миналата година лекарската колегия отличи д-р Георги Узунов, директор на Дома за медико-социални грижи за деца – Стара Загора.

Призът за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ бе присъден на специалиста по гръдна хирургия проф. д-р Евелин Обретенов.

Почетен знак и грамота за „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация 2020“ бяха връчени на Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, ръководена от проф. д-р Лилия Пекова.

„Това е заслужено признание за Вашата себеотдаденост и денонощна работа в условията на пандемия. Колеги, благодарим Ви! Бъдете здрави“ – се казва в поздравлението от ръководството на Университетската болница.

(СН)