Медали на килограм за даровитите пианисти на Елена Юлиянова

115

Поредни нови международни награди завоюваха казанлъшките деца

Осем престижни награди завоюваха възпитаниците на музикалната педагожка Елена Юлиянова на Шестия международен клавирен конкурс „Андрей Стоянов“, който се проведе онлайн в София от 12 до 15 ноември.

„Поздравления за прекрасните ми пианисти – за тяхната работа, талант и голяма любов към музиката и клавирното изкуство! – заяви развълнуваната педагожка след конкурса. – Браво за завоюваните награди на Грациела Кънина, Христиана Харалампиева, Тома Вълков и Екатерина Димитрова! Специални поздравления за Виктор Владков, който спечели три от най-високите отличия в това трудно и престижно музикално състезание: Първата награда в шеста възрастова група, Специалната награда „Виена“ с право за участие в концерт в австрийската столица и Gran Priх на конкурса!“

Христиана Харалампиева

В своето обръщение Елена Юлиянова благодари на своите ученици и за наградата за високи педагогически постижения, която й бе присъдена от международното жури.

И това не е всичко – Христиана Харалампиева спечели Първа награда от ХIII Международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“. Тя получи най-висок резултат в своята възрастова група от авторитетното международно жури от Полша, Португалия, Италия, Литва, Чехия и България. Христиана се представи забележително и на седмото издание на Международния клавирен конкурс „Шуман – Брамс“, който се проведе в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Ученичката от музикалната паралелка на СУ „Екзарх Антим I“ – Казанлък, завоюва втора награда в конкуренция с пианисти от музикални училища в страната.

Екатерина Димитрова пък спечели сребърен медал на Международния онлайн фестивал на изкуствата, който се провежда в град Лидо ди Йезоло.

Припомняме, че Елена Юлиянова обучава младите казанлъшки пианисти както в Школата по изкуствата „Емануил Манолов“ към читалище „Искра“, така и в училище „Екзарх Антим I“.

Петър МАРЧЕВ