Матурата по БЕЛ мина безпроблемно в Старозагорска област

204

Няма нито една анулирана работа от 1808, съобщиха от РУО

„Споменът – скръб и утеха“ от елегията на Димчо Дебелянов „Аз искам да те помня все така“ е темата, която се падна за зрелостниците на тазгодишната матура по български език и литература. Малко над 43 хил. дванадесетокласници се явиха на първия от двата задължителни държавни зрелостни изпита. Абитуриентите можеха да избират между интерпретативно съчинение по елегията на Дебелянов и есе на тема „Тежестта на думите“ по изтегления сутринта изпитен вариант номер 13.

1808 е общият брой на зрелостниците, положили матура по БЕЛ в Старозагорска област. Изпитът се проведе на територията на 30 училища в региона. „Матурата премина без никакви проблеми“, обяви за медията ни временно изпълняващата длъжността директор на РУО – Стара Загора, Милена Йолдова. В хода на изпита не е била анулирана работата на нито един зрелостник. Матурата тази година е преминала без карантинирани дванадесетокласници.

В рамките на днешния ден директорите на учебните заведения, приели първия държавен зрелостен изпит, трябва да предадат комплектите от матурата към регионалната комисия. Резултатите от матурите ще бъдат оповестени най-късно до 8 юни.

Следващият държавен зрелостен изпит е на 20 май, който отново ще бъде неучебен за учениците от всички класове, в чиито сгради се провежда.

Живко ИВАНОВ