Маскиран посред нощ нахлу в дома на старица

347

Въоръжен с нож мъж е проникнал с взлом в дома на 93-годишна казанлъчанка и след като я изплашил до смърт, изчезнал, отнасяйки със себе си 300 лв., скътани от възрастната жена „за гроб“.

Сигналът за инцидента е бил подаден от близки на пострадалата на 26 септември, проникването е станало около 22:00 часа на предния ден, като грабителят е разбил единия от прозорците на къщата, намираща се недалеко от Тюлбето. По думите на пострадалата мъжът бил с маска на лицето, опрял ножа в гърлото й и само просъскал, че иска парите или ще я убие.

Жената сама му посочила мястото, където била скътала торбичката с банкнотите, които спестявала от пенсията си, за да не затруднява роднините си след кончината.

Според запознати уличната лампа в близост до къщата от няколко дни била изгоряла, наоколо нямало монтирани видеокамери, нападателят най-вероятно добре е познавал мястото и знаел, че собственичката живее сама.

Това не е първи инцидент за нахлуване при самотни старци в региона, припомнят криминалистите и разказват как посред нощ на 20 януари т.г. наскоро излезлият от затвора рецидивист Кольо Рашев преби и ограби в дома й заради 35 лева 83-годишната жителка на планинското Гурково Иванка Койчева. Няколко месеца по-късно Рашков сключи споразумение и отново влезе в затвора за 4 години.

Пак на 26 септември е била ограбена и 60-годишна старозагорка, която към 20:30 часа била нападната в гръб до дома си в квартал „Казански“. Нападателят отнел дамската й чанта, в която имало 30 лева и мобилен телефон.

Христо ДИМИТРОВ