Маскирани пребиха с метални прътове бедняк в дома му

151

44-годишен жител на малкото старозагорско село Петрово е докаран на зазоряване в Спешното приемно отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с изключително тежки травми по цялото тяло.

Здравно неосигуреният Радостин Георгиев е бит с метални прътове, засегнат е сърдечният мускул, черният дроб, главата и крайниците, състоянието му е изключително нестабилно и има опасност от мозъчна емболия, съобщиха лекарите от ОАИЛ, където е настанен раненият.

По предварителни данни побоят е бил нанесен малко преди полунощ на 14 април в дома му, където нахлули трима маскирани и въоръжени мъже.

Кметският наместник на Петрово Николинка Дечкова отказа какъвто и да било коментар. По думите й Радостин, който е със смесен (български и ромски произход) бил с постоянна адресна регистрация в селото, но заради образуваното досъдебно производство не желаела да съобщи подробности за житието-битието му.

Досъдебното производство за умишлено нанасяне на средни телесни повреди по член 129 от НК е образувано към старозагорското Второ РУ „Полиция“. До обяд на 15 април в прокуратурата все още не бяха получили материалите.

Броени часове преди побоя над жителя на Петрово сигнал за вилнеещ дрогиран млад мъж е получен от чирпанското Зетьово. Там наскоро завърналият се от работа в Германия 24-годишен жител на Първомай Иван Славов, съпровождан от двама свои авери, нахлул с метална щанга и бокс в жилището на 41-годишния Тодор Василев, пребил го и отправил заплахи за живота на живеещата с него на съпружески начала 48-годишна Анифе и 32-годишния й син, разказа кметът Иван Ганев.

След сигнал до РУ „Полиция“ – Чирпан, младият Славов е бил задържан и отведен в ареста.

Тепърва ще се изясняват причините за побоя над Василев, предполага се, че ставало въпрос за отмъщение след скарване между дядото на Славов и Тодор.

Христо ХРИСТОВ