Мартин Раднев: „Ключът към успеха е работата!“

20

Огромна еуфория завладя цялата баскетболна общност в Стара Загора след като 12-годишните момчета на „Берое“ постигнаха изключителен успех, спечелвайки титлата от Държавното първенство в своя възраст. „Зелените“ лъвчета бяха фантастични от началото на сезона до самия му край, когато надделяха убедително над връстниците си от варненския „Черно море Тича“ с 60:39.

„Чувствам се страхотно! Удовлетворен съм от добре свършената работа“, бяха първите думи на треньора на шампионите Мартин Раднев.

„Всички в отбора заслужават суперлативи. Безапелационното превъзходство създаде усещането в страничните наблюдатели, че триумфът дойде лесно. Истината обаче е съвсем различна!“, категоричен бе наставникът.

„От треньорска гледна точка не мога да кажа, че ни беше толкова лесно, колкото явно е изглеждало. Всеки един мач ни беше важен. Това го показахме с представянето си във всички двубои. Благодарение на съвременните технически възможности всеки един двубой беше предаван. Това ни помогна, защото след отминала среща надниквахме в нашите грешки и така се опитвахме в следващата среща да ги намалим. Анализирахме и играта на останалите отбори. Смятам, че това ни беше от полза.“, допълни той.

Според специалиста, който от няколко години работи с децата в школата на „Берое“, колективът е изиграл ключова роля за постигнатия успех.

„Смятам, че треньорският колектив, който сме изградили тук, има много важно значение. Помагаме си взаимно и така успяваме да се учим. Според мен и часовете в залата, които децата прекараха в последните седмици, оказаха ползотворно влияние. Имахме възможността и времето преди финалите да тренираме двуразово, което според мене също помогна. Така влязохме в търсената форма много по-скоро. Очевидно ключът към успеха е работата. За да получиш нещо трябва да се бориш за него“, заключи Раднев.

Петър ФИЛИПОВ