Маломерни групи от протестиращи блокираха ключови кръстовища в София

52

Групи протестиращи блокираха ключови кръстовища в София и изнервиха шофьорите. Блокади има на кръстовищата на бул. „България“, на бул. „Ал. Малинов“ в столичния квартал „Младост“, на Петте кьошета и на други важни пътни артерии в столицата, включително и на Орлов мост.

Протестиращите, които вчера нападнаха шофьора, който „прегази“ протестиращ, днес тръгна да блокира кръстовища. Групите, които блокират кръстовищата на бул. „Ал. Малинов“ и на бул. „България“ са същите, които блокираха автомобил пред Софийския университет. Сред тях е и Слави Трайков – обвинен за саботажа в метрото.

По обед недоволстващите блокираха кръстовището на бул. „България“ и бул. „И.Е. Гешов“. Спряха коли и няколко трамвая. На място има полиция, която съдейства за реда и пропускането на движението.

Недоволни задръстиха кръстовище и в един от най-големите столични квартали „Младост“ и на един от най-оживените булеварди „Александър Малинов“. Протестъри с чадъри и палатки пък блокираха булевард „Цар Освободител“.

Полицейското присъствие в центъра на София продължава да бъде засилено, а части на полицията и жандармерията са разположени пред всичко ключови места, както и пред сградите на основните институции.

30-тина души са блокирали Орлов мост, а преди това под блокада бяха и кръстовищата на ул. Раковска и на Софийския университет.

Очевидната цел е изнервяне на гражданите, на които им се налага да стоят в задръствания при над 30 градуса. Единствено присъствието на полицията спира саморазправата на гражданите и шофьорите с шепата протестъри.

От публикации на организаторите на протеста т.н „Отровно трио“ в социалните мрежи става ясно, че под блокада са Орлов мост, Съдебната палата, Министерски съвет, Петте кьошета, бул. „България“ и бул. „Ал.Малинов“ в Младост.

Източник: dariknews
Снимки: БГНЕС