Малки родолюбци сътвориха ръкописна книга за Чудомир

38134
Ръкописната книга за Чудомир на второкласниците от казанлъшкото ОУ "Свети Паисий Хилендарски"

Биографична ръкописна книга, посветена на писателя-народовед Димитър Чорбаджийски-Чудомир, представиха второкласници от казанлъшкото ОУ „Свети Паисий Хилендарски“. Изработеният от пергаментова хартия, кожа, метален обков и пастелни бои уникат е отнел близо два месеца на родолюбивите малчугани от втори „А“ и втори „Б“ класове с ръководители Деница Дохчева и Щиляна Косева, уточниха от Литературно-художествения музей в Града на розите. Седмици наред малките книгоиздатели са преписвали едни от най-популярните произведения на Чудомир и са прерисували някои от най-известните му весели рисунки от поредицата „Нашенци“.

Ръкописната книга за Апостола на Свободата, дело на малките творци в началото на годината

Книжното бижу беше представено на финала на традиционните Чудомирови празници, които се проведоха основно във виртуалното пространство заради пандемичната обстановка от 25 март до 1 април.

Това е втората книга на децата за тази година, през февруари те представиха свой ръкопис, посветен на Апостола на Свободата. В него бяха включени рисунки, разкази, стихотворения, песни и биографични данни за Левски и неговото семейство.

Христо ДИМИТРОВ