Максимум 300 левскари ще могат да подкрепят тима си под таблото

60

След ръководството на „Берое“ и това на „Левски“ публикува информация за феновете, които ще посетят гостуването на тима от София под Аязмото. Както вече писахме, билетите за двубоя ще се продават само в деня на мача и тяхната бройка ще бъде сериозно лимитирана заради новата заповед на Министерството на здравеопазването. Мачът между „зелено-белите“ и „сините“ е в неделя от 21 часа.

„Уважаеми привърженици,

Във връзка с множество запитвания Ви обръщаме внимание, че билетите за мача между „Берое“ и „Левски“ ще се продават само в деня на мача. Предварителна продажба няма да има поради изискване на старозагорската полиция. Двубоят между двата тима е на 28 юни, неделя, от 21:00 часа, а всеки, който иска да подкрепи любимия отбор, ще може да го направи, закупувайки си пропуск на място от касите пред гостуващия сектор.

Цената на билетите за феновете на „Левски“ е 10 лв., като съгласно Заповед РД 01-354/22.06.2020 г. на министъра на здравеопазването и Заповед РД 09-632/23.06.2020 г. на министъра на младежта и спорта ПФК „Берое“ ще пусне в продажба 300 бр. билети за „сините“ привърженици“, написаха „сините“.

Беройската управа пък информира, че цената на входния талон за всички привърженици е 10 лв., а тези за VIP зоната са по 30 лв., включително и за деца. Входът за малчугани до 12 години е свободен, но всички лица до 16 години трябва да бъдат с придружител и попълнена декларация. В деня на мача касите ще бъдат отворени 3 часа преди първия съдийски сигнал. Сезонните абонаментни карти важат за срещата и притежателите им могат да присъстват на двубоя.

Решението за „съкратена“ продажба на билети предизвика доста разнопосочни мнения сред „зелено-бялата“ общност. Според наши източници обаче нито един фен на „Берое“ няма да бъде върнат или оставен извън стадиона! Почти сигурно е, че ако имаше предварителна продажба, доста билети щяха да заминат към сектора под таблото, а там вече спазването на противоепидемичните правила е кауза пердута! Разбираемо е, че пред касите ще се образуват опашки, но те няма да бъдат по-различни от тези в супермаркет. Три часа преди мача ще бъдат отворени 4 (четири) каси. Освен това към бройката от 1000 души на сектор е нужно да бъдат добавени и зрителите с карти, децата, ВИП-ът и гостите…

Виктор БОЙЧЕВ