„Майстор на олуци“ остава зад решетките

274

Задържан по обвинение, че е ограбил на 6 октомври м.г. 82-годишна жителка на старозагорското село Лозен, „майстор на олуци“ ще продължи престоя си зад решетките, реши състав на Окръжния съд по дело за поискана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишния Илия П. Атанасов.

Защитата на мургавия мъж, който бе открит на 4 ноември в гълъбовско село, където се цанил да осъществи със свои приятели поправка на покрив, твърди, че нямало данни Илия да е бил замесен в обира и побоя над възрастната жена.

В хода на досъдебното производство 82-годишната самотно живееща в Лозен жена разказва, че наела бригада, която да отремонтира покрива на къщата, ползвана от нея през лятото. Първите няколко дни всичко вървяло нормално, докато на 6 октомври тя била съборена на земята, ударена по лицето и след като дошла в съзнание, установила, че липсват 250 лв. от спестяванията й. Парите били оставени в портмоне на масата в една от стаите на къщата. Жената била намерена в безпомощно състояние от съседи, след като се съвзела от шока, описала двамата „майстори“, които, след като задигнали парите, се „изпарили“, оставяйки къщата с полуразкрит покрив.

При първоначалните разпити Илия, който излязъл от затвора преди 5 години, отричал съпричастност към деянието, твърдял, че всичко си било законно и дори имало договор за ремонта на покрива, а след това симулирал припадък и се наложило да бъде викан екип от Спешния медицински център.

Според съдебния състав и към момента са налице изискванията на закона за продължаване на най-тежката мярка за неотклонение. Не е оборено обоснованото предположение за авторство на деянието.

Христо ДИМИТРОВ