Майката на убитата Юлияна загуби бебето си на път за моргата

276

Няма кой да гледа 8-месечното момиченце на жертвата, настаниха го в социално заведение под полицейска закрила

Майката на убитата на 7 януари в Стара Загора от съпруга й 25-годишна Юлияна Симеонова едва не загина при тежък инцидент на автомагистрала „Тракия“, докато пътувала, за да вземе трупа й от „Съдебна медицина“.

Катастрофата, при която тежко е пострадала 41-годишната Иринка Йорданова, е станала на км 274 към 19:45 часа, където лекият автомобил БМВ, с който е пътувала жената, излязъл от пътя и се самозапалил.

При хоспитализиране в ямболската МБАЛ „Свети Пантелеймон“ станало ясно, че пациентката е бременна в шестия месец, плодът се оказал непоправимо увреден.

„Състоянието на жената е критично, има счупени шийни прешлени, очакваме специалисти неврохирурзи от Стара Загора за консултация“, коментира д-р Гърдева, зам.-директор по лечебната част.

Заедно с бременната в болницата са били приети за преглед 21-годишният водач на изгорялото БМВ и 18-годишният й син, които обаче се оказали с по-леки наранявания.

Йорданова се разделила преди повече от година със съпруга си Ереджеб, който живее в село Долно ново село, община Братя Даскалови. Мъжът е пастрок на убитата от 65-годишния Митко Симеонов Юлияна, но няма родствена връзка с нея и по тази причина не може да стане приемен родител на 8-месечната й дъщеричка, която остана сираче след трагедията в старозагорския квартал „Железник“.

Мъничката Християна е настана под полицейска закрила в социално заведение, специалистите на Дирекция „Социално подпомагане“ в Града на липите търсят варианти за устройването й.

По първоначална информация Иринка проявила готовност да се грижи за нея, но след тежката катастрофа край Ямбол социалните започнали разговори със сина и дъщерята от първия брак на задържания за убийството Митко Симеонов.

Дали тези разговори ще се развият благоприятно, от Дирекция „Социално подпомагане“ не могат да коментират.

Братът на Юлияна, 18-годишният Гюндоан, е абитуриент в ПГ по селско стопанство – Мъглиж, а сестра й Силвира била на работа в чужбина, разказаха запознати с фамилията.

Кметският наместник на Долно ново село Видко Нешев е готов да извърши погребението на младата жена, но няма право да вземе тялото й от моргата.

Междувременно стана ясно, че от прокуратурата са поискали постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Симеонов, делото ще се гледа в Окръжен съд – Стара Загора, на 10 януари.

Прокоба тегне над Долно ново село

Истинска прокоба тегне над сгушеното в полите на Средна гора Долно ново село, разказват местните жители и припомнят, че преди 11 години ревнив съпруг е убил жена си, като подпалил общия им дом.

Жената, която тогава е била на 40 години, получила над 70 процента изгаряния и по-късно починала в болницата в Пловдив. Трагедията се разиграла посред бял ден на 22 юни 2008 година, при пожара пострадал и подпалвачът, 43-годишният Асен К. който имал наложена му три месеца по-рано съдебна възбрана да доближава дома на жена си. След проточило се близо три години следствие мъжът бил изцяло оневинен и напуснал района. Всички в селото, където живеят едва 77 възрастни мъже и жени, били убедени, че той е залял стаята с бензин и драснал клечката с кибрит, но криминалистите и следователите не успели да докажат вината му.

Приятелят на Юлияна гневно изригна във Фейсбук

28-годишният Ники Иванов, заради когото ревнивият съпруг на младата майка я уби с един удар в сърцето с нож, изригна от личния си профил, след като публикува видеоклип с песента Havana в памет на Юлияна: „Това беше твоята песен а аз си мислих че момичето си ти в тая песен. Сърцето ми е разбито, единствената ми любов беше ти. Ти беше моето сърце, аз твоето. Нека извършителя си поеме всичко за жестокостта и господ да го съди безмилостно! Да не намери покой да се измъчва да се мъчи за деянието си…!“.

Десетки изказаха съболезнованията си за смъртта на старозагорката, мнозина поискаха убиецът й да получи смъртна присъда.

Христо ДИМИТРОВ