Любител-фотограф помага на дете да се лекува

74
Емил Енчев с част от миговете, които е запечатал в парк "Митрополит Методий Кусев" в Стара Загора

40 цветни фотоса, на които е запечатал мигове от природата в парк „Митрополит Методий Кусев“, е подредил в първата си самостоятелна изложба майсторът на обектива инж. Емил Енчев, който от няколко години работи в Радио Стара Загора.

Експозицията е подредена във фоайето на радиото, кадрите са избрани измежду над 2000, заснети от автора през последните година и половина, работата над тях е продължила близо 5 месеца.

Идеята е те да намерят свои купувачи, а събраните средства ще бъдат дарени на семейството на 7-годишната Калина Яворова за лечението й.

Момиченцето е родено с костно-мускулна аномалия на дясна подбедрица и стъпало. Вече са й направени две операции през 2013-а и 2018 година, планирани са още няколко, като целта е да бъде удължено крачето.

За да продължи лечението на детето, са необходими средства, непосилни за семейството й.

Идеята хрумнала на Емил, след като разбрал, че възпитаници на Детска градина „Райна княгиня“, където е записана Калина, са организирали благотворителен концерт, за да набавят нужните към онзи момент близо 20 000 лв. за лечението на приятелката си.

Емил Енчев е фотограф на превърналия се вече в традиция Джаз форум в Града на липите, негови снимки са участвали в изложбите „Поздрав от Стара Загора“ и „Аз обичам Стара Загора“. Лауреат е на фотоконкурса „Цветовете на Православието – България“, по негова идея бе подготвена и изложбата от репортажни снимки „Очите на радиото“.

Христо ДИМИТРОВ