Лъжите за Украйна и Русия

2589

И Гьобелс ще се пукне от завист

Стотици и хиляди са публикациите за случващото се в последните десетина години в Украйна. Наблюдатели и журналисти от цял свят са проследили събитията, но малцина са тези, които изричат истината за тях. Особено пък сега, в последните дни. Русофобската истерия мина всякакви граници и в нашето мило отечество се развихри мощна цензура. И дума не се споменава за съществуването и действията на т.н. Десен сектор в Украйна; за това, че неговите действия имат открито неонацистки характер. Или за това, че в най-кървавите събития в Одеса и Киев действаха и чуждестранни наемници от цяла Европа. Няма такива неща, дали? В Профсъюзния дом на Одеса са изгорени живи според някои десетки, според други стотици мирни граждани. И колкото и да се гърчат в лъжите си властващите в Киев, истината, макар и полузабравена, е безспорна – кървавата вакханалия е дело на ръцете на крайната десница в Украйна, над която тегне сянката на чичо Сам. И неговите пет милиарда долара, хвърлени в антируския преврат. А лидерите на тази десница са окупирали някои от най-високите държавни постове и, както се казва, те колят и бесят все още.

Опитайте се да напишете или изречете в нашите медии нещо друго, освен думите руска агресия и производните им и ще се убедите, че почти всички наши събратя журналисти са се включили в кампанията по очернянето на Русия и героизирането на всичко украинско. А за украинско минава само това, което идва от Киевската власт.

Днес ви предлагаме, за съжаление с големи съкращения, журналистически публикации, които са успели да пробият цензурата и да изрекат нещо по-различно от общоналагащото се за близката история:

Как са били избивани гражданите на Одеса в Профсъюзния дом?
08 Май 2014 г. Автор: news.bg:

В Профсъюзния дом в Одеса са били избити много повече от 42-ма човека, както се обявява публично. Възможно убитите да са повече от 300 невинни.

Пожарът в сградата е бил режисиран, а на органите на реда – заповядано да не се намесват, за да може наемните убийци да си свършат работата. Докато група хора подпалват палатки по улиците, може би за отвличане на вниманието, други граждани, които са се криели зад вратите са били нападнати от екстремисти от „Десен сектор“…

Прокуратурата не потвърждава слуховете за това, че в сградата на Дома на профсъюзите е открито оръжие, както и за това, че у загиналите са открити руски и приднестровски паспорти. Идентифицирани са шестима от загиналите и всички те са жители на Одеска област.

3, 4 и 5 май са обявени от властите в Одеса за дни на национален траур. Най-малко 130 души са били задържани във връзка с безредиците в града.

Представителят на Русия в ООН Виталий Чуркин сравни събитията в Одеса с нацистките изстъпления от Втората световна война. Чуркин призова Съвета за сигурност на ООН да приеме резолюция, призоваваща за незабавно прекратяване на всякакъв вид насилие, включително и използването на военна сила в Източна Украйна. Останалите страни-членки на Съвета за сигурност не подкрепиха документа.

Убийствата на Майдана започнаха самите протестиращи
16.02.2015 г. Източник: Би Би Си

Би Би Си направи собствено разследване, чрез което стигна до сензационно разкритие, което показва, че протестиращите на Майдана миналата зима са първите, които са започнали да стрелят по полицаите от „Беркут“. Имено активистите на Майдана са стреляли по полицаите от сградата на Музикалната консерватория, първоначално убивайки трима полицаи. Чак тогава започнала ответната стрелба от страна на „Беркут“.

Напомняме, че в края на януари първият зам.-началник на главното следствено управление на милицията Виталий Сакал излезе с не по-малко сензационно заявление. Той призна, че група от следователи, „която се занимава с разследване на резонансните убийства на Майдана, повече не подозират служителите на специалното полицейско подразделение „Беркут“ за разстрела на протестиращите майдановци“.

Освен това, официалната следствена комисия на Върховната рада призна, че „намерените куршуми на мястото на сблъсъка между органите на реда и активистите на киевския Майдан на 20 февруари 2014 година, не са могли да бъдат изстреляни от оръжие, с което е разполагал „Беркут“ в онзи момент.

Пресата също така припомни, че през пролетта на 2014 г. медиите буквално се „взривиха“ от появата на случайно направена снимка, на която са запечатани в онези дни бойци на неонацисткия „Десен сектор“, излизащи от хотела „Днепър“, нарамили сакове с военно предназначение – с калъфи за снайперски винтовки.

Разследването на Би Би Си опровергава твърденията на организаторите на протеста на киевския Майдан миналата зима, че те не са съпричастни към масовата стрелба на 20 февруари 2014 г. – кървавият ден, когато загинаха над 100 протестиращи и полицаи. Обвиненията за убийствата бяха паднали върху служители на „Беркут“, а съответно и на тогавашния президент на Украйна Виктор Янукович:

Ще завършим с думите на бившият ръководител на Службата за сигурност на Украйна Александър Якименко: „Убийствата на Майдана, всичките убийства – са дело на самите опозиционни сили“.

Каква е истината за снайперистите от Майдана?
10.04.2014 г. Източник: Дойче веле

Разкритията на журналистите от предаването „Монитор“ на германската телевизия WDR доказват, че по демонстрантите на Майданa са стреляли явно не само правителствените сили, подчинени на Янукович. Германските журналисти разполагат с видеозаписи, на които може да се види, че опозиционерите на ул. „Институтская“ са обстрелвани не само от правителствените сгради, но и откъм хотел „Украйна“, намиращ се в тила им.

На Майдана имаше чуждестранни снайперисти, твърди Станислав Шуляк, бивш шеф на украинската жандармерия.

Станислав Шуляк

Решението на украинското правителство да не подпише споразумението с ЕС за създаване на зона за свободна търговия предизвика болезнената и агресивна реакция на Запада. Работата по политическата дестабилизация на ситуацията в Украйна беше организирана от дипломатическите представителства на САЩ и страните от ЕС. Просто решиха да ни накажат за непокорството. Затова всичко, което се случи на Майдана, още от 20 ноември 2013 г., беше добре режисиран, координиран и финансиран процес, насочен към смяна на действащата власт…

Спомням си много добре началото на тези акции. Самият аз бях учуден: нима украинският народ не разбира, че всички ние сме част от един общ дом, наречен Украйна? И сме длъжни преди всичко да защитим собствените си интереси в отношенията с нашите партньори. И когато те противоречат на нашите интереси, да потърсим решения, които са в наша полза.

Само че в новините по телевизията и във вестниците се тиражираха откровени лъжи, които просто промиха мозъците на населението.

Служителите на силите на реда и привържениците на опозицията на площад „Независимост“ в Киев в кървавия 20 февруари 2014 г.

Започнах да търся отговор на тези въпроси. Защо средствата за масова информация показват и пишат неистини? Кой има интерес от това? Отговорът е прост: това беше добре организирана кампания по дискредитирането на законната власт. Днес за никого не е тайна, че украинските олигарси, които държат парите си в западни банки, са напълно зависими, контролируеми и уязвими от Запада. А всички медии на 99% бяха в техни ръце. Това е първият отговор.

Разбира се, финансирането на Майдана и произтеклите от него събития не идваше само от украинските олигарси, но и от така наречените западни фондации. На техните собственици бе поставена съвсем конкретна задача, която трябваше да бъде постигната с добре изпитаните и отработени в много страни по света методи за предизвикване на „цветни революции“.

Фактически подготовката за изборите през 2015 г. започва още през 2010 г. Неподписването на споразумението за асоцииране към ЕС през 2013 г. е само повод за преждевременното активизиране на така наречените опозиционни сили, чиято цел е свалянето на законната власт.

За нас важното бе да не допуснем кръвопролития и да съхраним мира в Украйна. Всичко, което се случи след това, не може да се определи другояче, освен като държавен преврат.

Това престъпление доведе до гражданска война в Украйна и разпад на държавата.

И виновни за това са организаторите на Майдана, организаторите на този държавен преврат, които лесно могат да бъдат установени. Имената им се знаят от целия украински народ. Това бе най-голямата трагедия в историята на Украйна след Втората световна война.

За съжаление, тази трагедия все не е свършила. Тя продължава и днес…

Нямаше Майдан – имаше американски сценарий
26.03.2016 г. Източник: Ria.ru. Българска редакция: News Front

Екс министърът на финансите на САЩ Пол Херни О’Нийл направи сензационно заявление. Той написа открито писмо, с което се обръща към всички украинци, разкривайки страшната истина за тяхната „Революция на достойнството“. В действителност, както смята американския политик, под маската на Майдан, в Украйна се извършва американско нашествие.

О’Нийл, анализирайки случилото се през 2014 година и развенчавайки мита за „демократичните изменения“, с които свързвали обикновените украинци своя Евромайдан, е безпощаден в оценките си. Той директно нарича безпорядките „управляем държавен преврат“ проведен под абсолютното ръководство, диктовка и сценарий на Вашингтон.

Държавният департамент е дърпал конците, а беснеещите на площада украинци послушно повтаряли движенията на кукловодите си. Киев е бил превзет от американците практически и без една жертва от своя страна.

Бившия министър от САЩ пише: „Това, което вие наричате Майдан, беше прикритие на американското нашествие, осъществено с помощта на неправителствени организации, разузнавателни служби, наемници от САЩ и представители на ЕС, а също и знаменитата цифра, която е изхарчена от САЩ за развитието на демокрация в Украйна“.

САЩ не скриваха особено плановете си за Украйна. Виктория Нюланд, заместник държавен секретар на САЩ по делата на Европа и Евразия, призна, че Вашингтон е похарчил над 5 милиарда долара за смяната на режима в Украйна и потапянето на страната в пълен хаос.

Христо ГЕОРГИЕВ

Б.Р. Целият текст на материала е публикуван в Поглед.инфо