Лукс и стилна музикална програма ще бележат старозагорския „Бал в операта“

110

На 22 октомври от 19:00 часа в Старозагорската опера ще се състои дългоочакваният „Бал в операта“. Събитието е инициирано и организирано от СНЦ „Настоятелство на Старозагорска опера“ с председател Татяна Станчева, с благородната мисия да се стимулира театъра в неговата основна дейност в името на заложените високи стандарти на творческите намерения и цели.

Съизмерим със световните традиции при провеждането на подобни събития, старозагорският „Бал в операта“ не отстъпва на европейските образци по своята пищност, лукс и стилна богата музикална програма. В балната вечер ще прозвучат любими фрагменти от опери, оперети и мюзикъли с участието на звездните солисти Тамара Калинкина, Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Петя Петрова, Борис Тасков, Георги Динев, хора и оркестъра на Старозагорската опера.

Диригент ще е Владимир Бошнаков. Хорът ще се включи със самостоятелно изпълнение на две части от атрактивната „Джаз меса“ на Боб Чилкот.

Балетът ще зарадва своите почитатели с избрани фрагменти от балета „Шопениана“ със солисти Анелия Димитрова, Богдана Сергеева, Грейс Ким, Ромина Славова, Фиорди Лоха в клавирен съпровод на живо на талантливата млада пианистка Илина Михова, а „Сънят на Дон Кихот“ от балета „Дон Кихот“ (със солисти Анелия Димитрова, Маргарита Сидоркина, Акари Мориматсу и Александър Желев) ще бъде магичен финал на празничния концерт и изискана прелюдия към светските бални танци. Водещ на концерта е Даниел Цочев, режисьор – Огнян Драганов. Уютните фоайета на Операта ще посрещнат своите специални гости с елегантно подреден кът за тържествената вечеря. Камерни инструментални формации ще се погрижат за доброто празнично настроение.

Куверти за „Бал в операта“ могат да бъдат закупени от касата на Държавна опера – Стара Загора. За допълнителна информация и заявки: Георги Митев, тел.: 0888 93 99 00.

(СН)