Летни музикални вечери с Общинския духов оркестър в Стара Загора

57

Една от най-атрактивните формации в града – Общинският духов оркестър, отново зарежда с приятно настроение всички жители и гости на Стара Загора. Едночасови концерти с популярна музика от всички жанрове звучат всеки вторник, сряда и четвъртък от 17:00 часа в парк „Пети октомври“.

Нежните и разпознаваеми мелодии носят истинска наслада на посетителите или случайно преминаващите през алеите на парка, като единственото условие за това е – подходящи метеорологични условия. „Удоволствие е да наблюдаваш как едва прохождащи дечица се опитват да танцуват, предизвикващи усмивки и умиление“, споделят организаторите от отдел „Култура“.

През настоящата година Общинският духов оркестър отбелязва половинвековния си юбилей. Той е създаден през 1970 г. с решение на Окръжен народен съвет – Стара Загора.

Първият диригент на оркестъра е Веселин Ненов, а след него диригентската палка поемат Кирил Тодоров, Милчо Божков и Иван Цанов. Настоящият ръководител на оркестъра от 1997 г. е диригентът Тенчо Желев. Репертоарът на оркестъра включва над 200 музикални пиеси от български и чужди автори.

(СН)