„Левски“ иска пореден бероец в своите редици

53

След равенството – 1:1, на футболния „Берое“ срещу „Левски“ не спират коментариите, че „сините“ спрягат името на Александър Василев за трансфер на „Герена“. Проверка обаче показва, че ако столичният „гранд“ иска да вземе защитника, то трябва да се бръкне за 200 хиляди евро. Точно толкова е откупната клауза на „зелено-белия“ бранител.

През лятото Василев беше на крачка да напусне Аязмото и премине на ст. „Георги Аспарухов“. Тогава двата клуба се бяха разбрали за трансферната сума, която е била 40 хиляди евро. До преминаване на състезателя в „Левски“ не се е стигнало, тъй като Василев не е успял да се договори за личните си условия. Наскоро обаче футболистът е подписал нов контракт с „Берое“, като в него е залегнала цитираната откупна клауза. Всеки клуб, който я плати, може да привлече напористия ляв бек.

Запознати с политиката на „Левски“ обаче твърдят, че в настоящия момент „сините“ не са стартирали офанзива по привличането на играча. При все това Петър Хубчев е от тези, които искат защитника на „Герена“.

(СН)