Левицата почете 11 април с цветя пред Братската могила

92
Представители на БСП, БАС и други леви формации поднесоха цветя пред Братската могила в Стара Загора за Международния ден на пострадалите от войната и фашизма 11 април

С цвете пред Братската могила в старозагорския парк „Пети октомври“ застанаха на 11 април представители на БСП, БАС и други леви партии и организации, за да отбележат Международния ден на пострадалите от войната и фашизма.

В кратко слово Трифон Митев, председател на местната организация на Българския антифашистки съюз, напомни, че въпреки липсата на родни Хитлер и Мусолини през периода 1923 – 1944 година на практика у нас е управлявала, свързана с хитлерофашизма върхушка, начело с цар Борис Трети. За това има достатъчно преки доказателства, включително и от британски парламентаристи, които са изготвили свой доклад след месеците на Бял терор през 1925-а година. Бившият депутат бе категоричен, че и в наше време има прояви на неофашизма, те обаче остават встрани от управляващите.

Сред дошлите да почетат паметта на загиналите беше народният представител от БСП – Лява България Георги Гьоков.

Дни преди 11 април на Братската могила бяха положени цветя и венец от членовете на „Международния ромски съюз 1971“, чийто президент Дорин Чоаба беше на посещение в Стара Загора.

Христо ХРИСТОВ