Културното богатство на Казанлък – във фокуса на Берлин

103

Делегация от Казанлък е на посещение в Берлин, за да представи културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона.

В рамките на три дни под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“ пред германски туроператори и потенциални туристи ще бъдат представени рекламни филми за Долината на розите и тракийските царе и туристическите обекти на територията на общината.

Поканата за презентация е провокирана от засиления интерес към Фестивала на розата в Германия през последните години. Гостуването е организирано по покана на Български културен институт в Берлин. В казанлъшката делегация са включени Сребра Касева, началник „Кабинет“ на кмета, Кристиян Желязков, Исторически музей „Искра“, Мария Игнатова, член на Общинския консултативен съвет по култура и туризъм и Царица Роза `2011 Симона Петкова.

На срещите се очаква присъствието на наши дипломати в Германия. От името на БКИ покана е отправена и към Анете Брандес – управител на туристическо бюро в Хамбург и дъщеря на почетния генерален консул на България в Германия проф.д-р Герд-Винанд Имайер.

(СН)