Красив празник беляза старта на предизборната кампания на коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ

218
Кандидатите за общински съветници на коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ

Сред гостите бе Живко Тодоров, чиято кандидатура за трети кметски мандат на Стара Загора се подкрепя от най-голямата местна коалиция

В празник на споделените идеи за бъдеще на Стара Загора се превърна откриването на предизборната кампания на най-голямата местна коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ, което се състоя на 1 октомври вечерта в хотел „Верея“. Във фокуса на събитието бе представянето пред старозагорци на пълната листа от 51 кандидати за общински съветници на коалицията, която е под номер 70 в интегралната бюлетина.

Домакините – водачката на коалиционната листа Мария Динева и Евгений Жеков, посрещнаха близо 200 гости – участници в листата, кметове на населени места, приятели и симпатизанти. Сред тях бе кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, чиято кандидатура за трети кметски мандат подкрепя коалицията.

Да пожелаят успех на кандидатите за общински съветници в Стара Загора пристигнаха зам.-председателят на Земеделски народен съюз Явор Хайтов и секретарят Стойнимир Генчев, председателят на Съюза на свободните демократи Радослав Кацаров, както и местният представител на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Любен Георгиев, чиито партии влизат в състава на коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ.

Домакините на вечерта Мария Динева и Евгений Жеков с кандидата за трети кметски мандат от ГЕРБ Живко Тодоров и четвъртия в листата Явор Гънчев

В изтичащия 4-годишен мандат най-голямата старозагорска коалиция имаше четирима общински съветници в местния парламент – Мария Динева, Методи Пенчев, Митко Маринов и Явор Гънчев. В същия ред те водят листата и за предстоящите местни избори на 27 октомври. След тях от 5-о до 10-о място са Красимира Чахова – досегашен зам.-кмет на Стара Загора, Христо Донев, Иван Трифонов, д-р Кирил Георгиев, Светослав Колев и Руслана Костова. Отговорните и принципни позиции, които отстояват старейшините от НАРОДЕН СЪЮЗ, дават основание да се очаква, че коалицията ще увеличи представителите си в Общински съвет Стара Загора.

„В тези избори отново, както обикновено, ние излизаме с пълна листа. Различното този път е, че над 90% от кандидатите ни за съветници не членуват в политически партии. Ние нямаме началници. Слушаме единствено гласа на нашите съграждани и гласа на собствената си съвест. Тук, до мен, стоят свободни, независими, знаещи, успешни хора. Които обичат града си и ще работят с цялото си сърце за развитието му“, заяви водачката на листата на НАРОДЕН СЪЮЗ Мария Динева. „За кмет на Стара Загора ние подкрепяме отново г-н Живко Тодоров. Подкрепяме го заради всичко, което беше направено през последните 8 години. Защото му вярваме и защото знаем, че има още много неща, които заедно ще реализираме в следващия мандат“, допълни Динева.

Коалицията издига също така свои кандидати за кметове в 7 от големите села в община Стара Загора – Димитър Господинов в Богомилово, Николай Колев в Братя Кунчеви, Асен Атанасов в Дълбоки, Димо Маджаров в Еленино, Силвия Ангелова в Загоре, Стоян Трифонов в Змейово и Елена Колева в Маджерито.

Една от първите цели на НАРОДЕН СЪЮЗ в новия мандат на Общинския съвет е предприемането на мерки младите хора да остават в Стара Загора. За това са необходими работни места, чист и зелен град, жилища на достъпни цени, но най-вече – доходи и работеща икономика, подчерта Мария Динева. Друг важен приоритет в програмата на коалицията е реалната подкрепа на малкия и семейния бизнес в Стара Загора. Това минава през промяна на редица от наредбите на Общинския съвет, отмяна на излишните административни процедури и сериозни структурни промени. „Разчитаме на подкрепата Ви, г-н Тодоров, в тази битка“ – обърна се водачката на листата на НАРОДЕН СЪЮЗ към кмета.

„Считам, че заедно сме направили много хубави неща за Стара Загора“, заяви в отговор Живко Тодоров.

„Затова съм тук и посрещам Вашата подкрепа с благодарност. Ние трябва да бъдем съмишленици. Хубаво е, че с НАРОДЕН СЪЮЗ имаме такова прекрасно партньорство. Защото те много пъти са били различният поглед спрямо позицията на мнозинството в определен момент. Когато ставаше въпрос за „Бедечка“, Мария Динева настоя паркът да се запази. Към онзи момент все още в мнозинството нямаше такава енергия и виждане. Но след като всички помислихме, стигнахме до заключението, че в обществен интерес ще бъде запазването на зелената площ. Сега е ред и на програмата за младите семейства, за запазването на младите хора в Стара Загора. Всички тези неща ни карат да бъдем партньори. Смятам, че можем да постигнем много още заедно. Радвам се и на това, че в листата виждам много хора, които познавам и извън политиката, постигнали различни неща в своя живот. С тях се повишава качеството и капацитетът на местното самоуправление в противовес на деструктивната сила, която е на мода в днешно време. Сигурен съм, че заедно ще успеем!“, подчерта в словото си Живко Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!