Крадец-рецидивист се крил от полицията в землянка

303

Баща на 6 малолетни деца се оказа с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за поредна кражба от имота на свой съсед в казанлъшкото село Ръжена.

Изтърпелият до сега 8 присъди за посегателства срещу собствеността Асен Ламбев-Пара бил задържан в гориста местност, където се укривал две седмици след кражбата на бензиновата резачка „Щил“, оценена на 520 лв. Сигналът за посегателството бил подаден още на 2 февруари, но 53-годишният бивш затворник се изнесъл на бивак в гората, където преди това си приготвил добре замаскирана землянка. Преди това обаче успял да изтъргува плячката за 100 лв. на случаен купувач от съседно село. В издирването на Пара се включили и роднините на окрадения ръженец.

„Цялото село е вдигнало ръце от тоя човек, след последното му излизане от затвора смятахме, че се е променил, защото заживя за постоянно с приятелката си, за пет години се родиха шест деца, но явно вълкът козината си мени, но не и нрава“, коментира каращият пореден мандат кмет на Ръжена Апостол Терзиев. По думите му през м.г. децата били отнети от семейството на Ламбев и дадени на приемни семейства.

Иван ПЕТРОВ