Крадец на проводници остава в ареста

67

35-годишен жител на карловското село Кърнаре остава за постоянно в ареста, реши състав на Районния съд в Стара Загора. Излезлият през пролетта на м.г. от затвора Никола Г. застана на подсъдимата скамейка по обвинение в кражба на елматериали от строителен обект.

Кражбата на девет топчета елпроводници е била извършена през нощта на 2 август, малко по-късно лекият автомобил „Форд“ на кърнареца бил спрян от пътни полицаи на улица „Капитан Петко войвода“ в Стара Загора.

При проверката на автомобила били открити материалите, за които водачът не успял да даде смислено обяснение как са попаднали в багажника.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 2 август е извършено в условията на опасен рецидив. За последно обвиняемият е бил освободен от затвора през май 2019 г. поради изтърпяване на наказанието, уточняват от Апелативната прокуратура в Пловдив. Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Петър ХРИСТОВ