Крадец върна телевизор, ще лежи в затвора 14 месеца

86

Крадец на телевизор Arielli на стойност 195 лв. и дистанционно управление на стойност 6 лв. ще лежи в затвора 14 месеца, след като Районният съд в Чирпан одобри споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор.

Купеният наскоро телевизор е бил задигнат през нощта навръх Коледа (25 декември) м.г. от къщата на 65-годишен жител на село Малко Тръново. Апашът използвал щанга, за да отвори един от прозорците, докато домакинът спял в съседната стая.

Крадецът, стар познайник на криминалистите (ром, неграмотен и без работа, с няколко предходни осъждания за аналогични престъпления) е бил задържан седмица по-късно, докато правел опит да продаде плячката си в чирпанската ромска махала. В хода на досъдебното производство станало ясно, че подсъдимият Г.А. е проникнал с взлом в имота в условията на опасен рецидив. Единственото смекчаващо вината му обстоятелство било възстановяването на щетата преди началото на съдебното заседание. В съответствие с одобреното споразумение осъденият ще трябва да заплати направените разходи по делото и хонорара на назначения му служебен защитник. Определението не подлежи на обжалване или оспорване, присъдата се изтърпява при първоначален строг режим от 4 март.

Христо ХРИСТОВ