Крадец-ветеран влиза зад решетките за 10 години

83

Отдавнашен познайник на старозагорските криминалисти отново попадна в затвора, този път за 10 години, след като бе осъден по обвинение за множество прониквания с взлом в жилища.

53-годишният Валери М. има зад гърба си досега три ефективно изтърпени присъди за кражби, последната е изтърпяна през март 2017 г. Само два месеца и половина по-късно, на 13 юни, мъжът отново се „разшетал“ и в съучастие с авер от пандиза за кратко време успял да задигне от апартаменти в Стара Загора златни бижута за два и половина бона.

„Шетнята“ продължила до към края на август, като двойката междувременно успяла да открадне битова техника, компютри и златни накити за над 11 600 лв., които били пласирани на черния пазар.

Апашът е бил задържан през септември 2017 г. след сигнал за проникване с взлом в паркиран недалеко от центъра „Фолксваген Поло“, откъдето задигнал златна верижка с особена плетка, която собственикът й няколко дни по-късно открил при златар и разпознал.

Всички престъпления са били извършени в условията на опасен рецидив. Състав на Районния съд в Стара Загора на 9 юли т.г. е постановил две присъди от по 5 и 10 години за „ветерана“, като крайната трябва да бъде изтърпяна в условията на строг режим.

Стари познати на апаша твърдят, че проникването в апартаментите за него било като детска игра, нямало ключалка, която да му се опре. Имало случаи, в които „услугите“ му били ползвани и от полицаи, за да не разбиват блиндирани врати на баровски апартаменти.

Христо ДИМИТРОВ