Коронавирусът шества здраво под Аязмото

56

Заразените футболисти с COVID-19 в „Берое“ вече са 12. И при направените вчера проби (вече трети пореден ден) има играчи с положителни тестове. Треньорът също Димитър Димитров-Херо е сред заразените с коронавирус. С положителни проби при PCR тестовете са и петима служители на клуба, съобщиха от официалния сайт на заралии. Така общият брой на засегнатите от китайския вирус е 17 – 12 играчи и петима от щаба.

Всички незабавно са поставени под карантина, а вече втори ден „Берое“ не провежда тренировки. Играчите са по домовете и квартирите си. Някои от тях имат симптоми, най-вече висока температура и главоболие. Припомняме, че и стражът Християн Василев, който беше повикан в националния тим „на пожар“, също е с коронавирус. При това положение срещата с „Монтана“ от ХIII кръг на efbet Лига най-вероятно ще пропадне и няма да се проведе по програма в неделя, 22 ноември, от 15 часа на стадиона под Аязмото.

Иначе бероецът Георги Ангелов дебютира за „лъвовете“ при нулевия хикс с Ирландия. Освен това в игра беше и колегата му Александър Цветков, а като смяна в 61-вата минута на терена в Дъблин се появи и Александър Василев…

Виктор БОЙЧЕВ