Корнелия Нинова ще открие младежки форум в Казанлък на 27 юли

112
Корнелия Нинова

На 27 юли, петък, Младежкото обединение в БСП организира Кръгла маса в рамките на традиционния събор на левицата на Бузлуджа. Тя ще бъде посветена на темата: „Младите хора на Балканите: Мисия Оставам!“ и ще се проведе в Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък, съобщиха от Областния съвет на БСП.

Форумът ще бъде открит от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и от председателя на Младежкото обединение (МО) в БСП Николай Бериевски, който ще е и модератор на дискусията. От 13:15 часа политологът доц. д-р Борис Попиванов ще представи изследване за нагласите на младите хора на Балканите, след което ще се проведе дискусия.

В събитието участие ще вземат млади лидери от Албания, Румъния, Сърбия, Словения и Черна гора, заместник-председателят на БСП Деница Златева, членът на ИБ на БСП Драгомир Стойнев и областните координатори на МО в БСП.

Вечерта младите социалисти ще поднесат цветя на Паметника на свободата, като преди това те ще се включат в награждаването на победителите от колоездачния пробег за купа „Бузлуджа 2018“ с маршрут Габрово – връх Шипка. В 20 часа е началото на концерта, организиран от МО в БСП, на площад „Севтополис“ в Казанлък.

Традиционният събор на БСП ще започне на следващия ден – 28 юли, от 10 часа в местността Историческа поляна. Там социалистите ще честват 127-годишнината от организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.

(СН)