Корнелия Нинова – с най-много номинации до момента за лидер на БСП

167

Според председателя на ПЕС Сергей Станишев обаче има натиск при номинациите

Председателят на БСП Корнелия Нинова получава и най-много номинации за предстоящия избор на нов лидер, който ще бъде избран на 50-ия Конгрес на БСП, съобщиха от партийния пресцентър днес – деня, в който се проведе заседание на Националния съвет на партията, но при закрити врати за медиите…

От пресцентъра на БСП уточняват, че след проведените 31 конференции и общи събрания има 21 номинирани кандидати. Корнелия Нинова е с 31 номинации, втори след нея е Кирил Добрев с 13, по 6 имат Калоян Паргов, Красимир Янков и Костадин Паскалев. По 5 са номинациите за Янаки Стоилов и Георги Гергов. Драгомир Стойнев и Валери Жаблянов имат по 3. По 2 са те за Сергей Станишев, Михаил Миков, Деница Златева, Жельо Бойчев и Борислав Гуцанов. По една имат Георги Свиленски, Иван Ченчев, Явор Гечев, Георги Пирински, Лъчезар Костов, Станислав Павлов и Атанас Мерджанов.

Отчетно-изборната кампания в БСП за избор на ръководни органи продължава до средата на март.

Според лидера на ПЕС Сергей Станишев обаче има натиск при номинациите: „Това, което чувам, е, че силно се използва апаратът като инструмент за натиск при номинациите. Тръгваме към конгрес без политически документи и се състезаваме кой е по-красив и кой има повече грехове, без да имаме ясна политика“, заяви Станишев преди заседанието на Националния съвет.

Станишев заяви още, че прекият избор за лидер на БСП се провежда при неясни правила, а най-лошото е, че няма никакви политически идеи, които да обединят социалистите.

Станишев не беше единственият от социалистите с критичен коментар.

(СН)